OVER

Door de platencollectie van mijn ouders is mijn passie voor muziek al op jonge leeftijd ontstaan. Met platen van The Beatles, The Golden Earring, Mike Oldfield en ABBA werd een stevige fundering gelegd voor mijn liefde voor goede pop/rock liedjes.

Songwriting
Vanaf het moment dat ik gitaar kan spelen schrijf ik zelf liedjes. Als songwriter ben ik hoofdzakelijk geïnspireerd door bands als The Beatles en Nirvana, maar ook artiesten als Tim Christensen, Keith ‘Mina’ Caputo en Michael Jackson hebben mij muzikaal gevormd. Dit resulteert in compacte gitaar gedreven songs met pop hooks. Arrangementen met meerstemmigheid en instrumenten als mellotron geven mijn nummers een mooie sixties injectie.

Opleiding
Na het afronden van de opleiding Audio Engineering aan SAE Institute Amsterdam in 2009 ben ik begonnen met het opnemen van bands. Bij gebrek aan een eigen studioruimte vonden de opnames plaats op locaties door de bands verzorgd. Zo heb ik opnames gemaakt in garages, jeugdhonken, (anti)kraakpanden, woonkamers, tv-studio’s, oefenruimtes en op zolders.

Opnamestudio
In het voorjaar van 2011 groeide de behoefte aan mijn eigen ‘muziekstek’. Ik begon de zoektocht naar een vaste locatie voor mijn eigen opnamestudio. In mei 2011 stond een opnamesessie gepland in een leegstaande schuur in het dorpje Stoutenburg, nabij Amersfoort. Deze schuur bleek een verlaten opnamestudio te zijn. De schuur werd omgedoopt tot ‘Forever on the Road Recording Studio’ en hiermee was mijn eigen studio een feit! Een jaar lang werkte ik hier aan producties voor verschillende bands, waaronder I’ll Pick You Up (Jasper Mook), The Sidekicks, 50 Grams Of Violence, R U Holdin’, New Years Hero, en vele andere artiesten.

In maart 2012 werd ik benaderd door de befaamde producer Arno Krabman, met het voorstel om mijn studio onder te brengen bij zijn studio: Graveland Studio in ’s-Graveland. Deze unieke kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Na een druk, hectisch jaar bij Graveland Studio’s, waarin ik samenwerkte met onder andere The TIghtropes, Only Seven Left, I’ll Pick You Up (Jasper Mook) en Dirty Napkinz, besloot ik me in 2013 volledig te richten op het schrijven en optreden met mijn band The Apologist. Eind 2013 begon het echter weer te kriebelen!

Vanaf januari 2014 ben ik werkzaam in de Bandbunker Studio in Amersfoort, mijn hometown. In mijn nieuwe muzikale onderkomen werk ik gestaag verder aan mijn naam als producer, songwriter en audio-engineer.